26 mei 2020

Voorburgse musea heropenen op 5 juni

Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck openen op vrijdag 5 juni weer hun deuren. Voorlopig is dat voor drie dagen per week en alleen na reservering. Het besluit volgt op het kabinetsbesluit dat musea vanaf 1 juni weer hun deuren mogen openen.

De openstelling is gebonden aan voorwaarden die zijn vastgelegd in een landelijk protocol. Om tijdens het bezoek de veiligheid van bezoekers, vrijwilligers en medewerkers te kunnen waarborgen zal het aantal bezoekers worden beperkt. Museum Swaensteyn mag per 15 minuten 5 bezoekers toelaten, Huygens’ Hofwijck slechts 3. Bovendien moeten de tickets van tevoren worden gereserveerd, via een online reserveringssysteem op de websites van beide musea. Reserveren is mogelijk vanaf 1 juni.

Vrijwilligers

Zowel Hofwijck als Museum Swaensteyn worden tijdens de openstelling bemand door vrijwilligers. Een groot deel van hen is 70 jaar of ouder, een leeftijdsgroep die door het RIVM is benoemd tot risicogroep en daarom voorlopig niet mag worden ingezet. De openingstijden voor beide musea zijn daarom beperkt tot vrijdag, zaterdag en zondag, op Hofwijck van 12.00 tot 17.00 uur, in Museum Swaensteyn van 13.00 tot 17.00 uur.

Tentoonstellingen

De tentoonstellingen in Museum Swaensteyn Guido Sprenkels, bronzen sculpturen en De kwispelroute met het werk van John Meibergen zijn verlengd tot en met zondag 7 juni. Vanaf vrijdag 19 juni is de nieuwe tentoonstelling Vreugd en Rust, De buitenplaats, de bewoners en het Zocherpark in samenwerking met Stichting ‘Mooi Voorburg’ en de Historische Vereniging Voorburg te bezoeken, deze is tot en met 30 augustus te zien.

Meer informatie

Bezoekers aan de musea zullen merken dat door de crisis een aantal zaken tijdelijk is aangepast. Zo geldt er een voorgeschreven route, dien je verplicht de gratis audioguide mee te nemen en zijn rondleidingen niet mogelijk.

Wil je weten hoe je kunt reserveren? Of op welke wijze je bezoek gaat verlopen? Raadpleeg dan de websites van Swaenwijck en Hofwijck.

Foto credit: Charles Groeneveld

Cultuur Ervaar de rijkdom en cultuur uit de Gouden Eeuw
Historie Ontdek boeiende verhalen uit vervlogen tijden
Natuur Geniet van prachtige landschapstuinen en bosrijke landgoederen
Rust Ontsnap aan de drukte van de dag en kom tot jezelf