27 maart 2019

Tweede Pinksterdag: Dag van het Kasteel

Op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, vindt de 12e editie van de Dag van het Kasteel plaats. Landgoederen en buitenplaatsen openen de deuren voor het publiek met een bruisend activiteitenprogramma. Bezoekers kunnen rondleidingen volgen, demonstraties van oude ambachten bijwonen, genieten van theateroptredens en concerten, de heerlijkste historische gerechten proeven en nog veel meer. Iedere deelnemende locatie heeft een uniek programma. Kijk voor de activiteiten per locatie, route en bereikbaarheid op www.dagvanhetkasteel.nl.

Fietsroutes

Speciaal voor de Dag van het Kasteel is daarnaast een aantal mooie fietsroutes uitgezet. Download deze hier.

Deelnemende locaties

Aan de Dag van het Kasteel doen in Hollands Buiten mee: Buitenplaats Ockenburgh in Den Haag, Te Werve en Park Hofrust in Rijswijk, Huygens’ Hofwijck, Middenburg en Park Vreugd en Rust in Voorburg, Buitengoed Dorrepaal in Leidschendam, Kasteel Duivenvoorde en Berbice in Voorschoten, De Paauw en Voorlinden in Wassenaar, Kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest, Vroenhof, Oostergeest en Huys te Warmont in Warmond, de Ruïne van Teylingen in Voorhout, Landgoed Leeuwenhorst in Noordwijkerhout, Kasteel Keukenhof en ’t Huys Dever in Lisse.

Over Dag van het Kasteel

De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement en wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. In de regio Zuid-Holland wordt deelgenomen aan de Dag van het Kasteel met “Hollands Buiten”. Deze Zuid-Hollandse deelname wordt mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste inzet van honderden vrijwilligers die zich hebben verbonden aan de verschillende landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland. Zij worden hierin financieel gesteund door Fonds1818 en de provincie Zuid-Holland. De coördinatie en PR van het evenement worden verzorgd door Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Cultuur Ervaar de rijkdom en cultuur uit de Gouden Eeuw
Historie Ontdek boeiende verhalen uit vervlogen tijden
Natuur Geniet van prachtige landschapstuinen en bosrijke landgoederen
Rust Ontsnap aan de drukte van de dag en kom tot jezelf