8 juni 2020

Fysieke Dag van het Kasteel 2020 geannuleerd

De Dag van het Kasteel in Zuid-Holland gaat dit jaar niet door. Het evenement zal volgend jaar plaats vinden op 24 mei 2021, Tweede Pinksterdag. 

Uiteraard is ook dit moment onder voorbehoud. Houd deze website in de gaten voor berichtgeving hierover.

Corona

Onlangs werd de landelijke Dag van het Kasteel op 1 juni georganiseerd als een online evenement, alleen in Zuid-Holland werd het fysieke evenement verplaatst naar 12 september, tijdens Open Monumentendag.

De organisatie heeft besloten dat ook deze datum te vroeg is voor een evenement van deze aard en omvang; in 2019 trok het evenement zo’n 15.000 bezoekers, met tal van drukbezochte activiteiten.

Het besluit heeft alles te maken met corona; hoewel de verspreiding van het virus in Nederland op zijn retour lijkt, kiest de organisatie voor veiligheid en gezondheid van vrijwilligers en bezoekers. Ook de locaties moeten vertrouwen hebben in het organiseren van dit evenement.

Over de Dag van het Kasteel

Tijdens de Dag van het Kasteel is een aantal kastelen en buitenplaatsen van Hollands Buiten geopend en vindt op deze locaties een feestelijk programma plaats, met activiteiten, optredens, vertellingen en rondleidingen. Het doel is om het brede publiek bekend te maken met de landgoederen en hun meerwaarde voor erfgoed en cultuur in Zuid-Holland.

Cultuur Ervaar de rijkdom en cultuur uit de Gouden Eeuw
Historie Ontdek boeiende verhalen uit vervlogen tijden
Natuur Geniet van prachtige landschapstuinen en bosrijke landgoederen
Rust Ontsnap aan de drukte van de dag en kom tot jezelf