29 april 2021

De Dag van het Kasteel 2021: deze Zuid-Hollandse locaties doen mee

De Dag van het Kasteel vindt dit jaar op 24 mei plaats met als thema Water. In Zuid-Holland neemt een aantal locaties deel met een aangepast programma.

De Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen brengen zij de diversiteit van dit erfgoed en de veelzijdigheid van de daaraan verbonden verhalen tot leven.

Het thema voor de veertiende editie van de Dag van het Kasteel is Water. Water is heel belangrijk voor kastelen en buitenplaatsen: de slotgracht zorgde voor verdediging en de rivier zorgde ervoor dat bewoners makkelijk en snel op hun buitenplaats konden komen vanuit de stad. Water voor de keuken werd soms ook uit de gracht gehaald. En de wc, die kwam weer in de gracht terecht. Water is in een land als Nederland altijd een actueel thema. Daarom is het noodzakelijk dat er bij kastelen en buitenplaatsen aan waterbeheer wordt gedacht.

Veilig op afstand genieten

De Dag van het Kasteel biedt bezoekers op tweede pinksterdag de mogelijkheid om corona-proof een buitenplaats of kasteel te bezoeken. Hiervoor werkt het evenement samen met de Spacetime Layers app. Met de app kun je individueel of met het gezin op stap. Maak bijvoorbeeld een waterwandeling langs de Kralingse buitenplaatsen in Rotterdam. 

Kastelen en buitenplaatsen Zuid-Holland

Vanuit Zuid-Holland neemt een aantal locaties deel aan de Dag van het Kasteel:

- 't Huys Dever

- Buitenplaats Ockenburgh

- Buitenplaats Het Huys ten Donck

- Kasteel Oud-Poelgeest

- Kasteel Teylingen

- Landgoed te Werve

Bezoek de website van Dag van het Kasteel voor verhalen, wandelroutes, het gehele programma en nog veel meer. Vergeet het niet om 24 mei in je agenda te zetten en kom de bijzondere locaties bewonderen! 

Cultuur Ervaar de rijkdom en cultuur uit de Gouden Eeuw
Historie Ontdek boeiende verhalen uit vervlogen tijden
Natuur Geniet van prachtige landschapstuinen en bosrijke landgoederen
Rust Ontsnap aan de drukte van de dag en kom tot jezelf