8 mei 2020

Dag van het Kasteel Zuid-Holland verplaatst naar 12 september

De Dag van het Kasteel in de provincie Zuid-Holland is verplaatst naar zaterdag 12 september. Het evenement zou plaatsvinden op 1 juni, maar vanwege de coronacrisis is dit verplaatst. De Dag vindt hierdoor - onder voorbehoud - plaats tijdens Open Monumentendag.

Op de Dag van het Kasteel in Zuid-Holland is een groot aantal kastelen en buitenplaatsen van Hollands Buiten toegankelijk. Er vinden op deze locaties diverse activiteiten plaats, zoals optredens, rondleidingen en verhalenvertellingen. Het programma wordt t.z.t. gepubliceerd op de website van Hollands Buiten.

Onder voorbehoud

Wegens het coronavirus zal het evenement dit jaar op 12 september mogelijk in gewijzigde vorm plaatsvinden. De organisatie van de Dag van het Kasteel in Zuid-Holland houdt zich bij haar keuzes aan de actuele maatregelen, adviezen en verwachtingen van overheid en RIVM. Gezien de onzekere en wisselende situatie blijft het besluit onder voorbehoud óf, en in welke vorm, de dag gehouden wordt.

Landelijke evenement online

Eerder werd bekend dat de landelijke Dag van het Kasteel op 1 juni niet doorgaat, en in plaats daarvan een online evenement wordt. Zie hiervoor de website van de Dag van het Kasteel. Bekijk hier de deelnemende locaties in Zuid-Holland aan de digitale Dag van het Kasteel.

Cultuur Ervaar de rijkdom en cultuur uit de Gouden Eeuw
Historie Ontdek boeiende verhalen uit vervlogen tijden
Natuur Geniet van prachtige landschapstuinen en bosrijke landgoederen
Rust Ontsnap aan de drukte van de dag en kom tot jezelf