Westlands Museum

Een gezellig dagje Westlandse geschiedenis

Een bezoek aan het vernieuwde Westlands museum staat garant voor een gezellig dagje Westlandse geschiedenis. Alles uit het gebied wordt er verzameld en tentoongesteld. Bovendien is de historische tuin een aanrader.

Tentoonstelling

De tentoonstelling vertelt het verhaal van het ontstaan van Westland, een verhaal dat al begint in de tijd van de Romeinen. Extra aandacht wordt er besteeld aan de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw in het Westland. Aan bod komen o.a. de verschillende tuinbouwteelten, de belangrijkste typen kassen en het veilingsysteem. Weet jij wat een A-kas, kniekas of fruitmuur is? Ontdek het allemaal.

De historische tuin

Bij het museum bevindt zich een historische tuin, waarin een reconstructie is gemaakt met origineel materiaal van een Westlands tuinbouwbedrijf uit vroeger tijd. In de historische tuin worden op ouderwetse wijze producten gekweekt die vroeger veel voorkwamen in het Westland, zoals druiven, perziken, pruimen en asperges. Elk jaar teelt het museum ook zogenaamde 'vergeten groenten', zoals bijvoorbeeld postelein, knolraap en schorseneren. De groenten en het fruit uit de tuin zijn tegen aantrekkelijke prijzen in de groentewinkel van het museum te koop.

Bibliotheek

In het centrum is een uitgebreide streek- en tuinbouwhistorische bibliotheek aanwezig. In deze bibliotheek zijn ongeveer 9.000 Westlands gerelateerde publicaties opgenomen.

Contactinformatie

  • Westlands Museum
    Middel Broekweg 154
    2675 KL Honselersdijk

Tarieven

Volwassenen                                     € 5,50
65-plus                                             € 5,00
Kinderen 0 t/m 17 jaar                       gratis
Museumkaart bij individueel bezoek    gratis
Donateurs en bedrijfsvrienden            gratis

Bij groepen van 10 of meer betalende personen geldt een gereduceerd tarief van € 4,50 p.p. en vervallen eventuele kortingen.

Faciliteiten

Het museum is volledig rolstoeltoegankelijk, met uitzondering van het informatiecentrum en de educatieruimte. De expositie op de bovenverdieping is per lift bereikbaar en er is een invalidentoilet aanwezig. Er zijn in het museum twee (eenvoudige) rolstoelen en twee rollators aanwezig. Als je daar gebruik van wilt maken, kan je het beste vooraf reserveren (gratis).

Voor eventuele begeleiders geldt het reguliere entreetarief. Dat geldt niet voor begeleiders van een verzorgingstehuis die een rolstoel duwen: zij kunnen gratis naar binnen.

Cultuur Ervaar de rijkdom en cultuur uit de Gouden Eeuw
Historie Ontdek boeiende verhalen uit vervlogen tijden
Natuur Geniet van prachtige landschapstuinen en bosrijke landgoederen
Rust Ontsnap aan de drukte van de dag en kom tot jezelf