Stalhuis Klein Leeuwenhorst

Het rijk alleen

Als wandelaar heb je op Landgoed Leeuwenhorst het rijk alleen. Uitgestrekte weiden en parkachtige natuur met statige beuken en eiken, hakhoutbos en vijvers wisselen zich af. De ideale plek dus om tot rust te komen. Het totale landgoed met verschillende huizen, boerderijen, weilanden, bollenland en bos telt 100 hectaren.

Op het landgoed vind je het huis Klein Leeuwenhorst en een stalhuis. Deze liggen te midden van een 30 hectaren groot bos. De lanen in het bos maken deel uit van een eeuwenoud wegenpatroon op de oude strandwal. 

Over Stalhuis Klein Leeuwenhorst

De historie van Leeuwenhorst gaat terug tot 1261, toen het als nonnenklooster werd gesticht. In 1586 is het een buitenplaats geworden. Het landgoed bestaat uit Oud en Nieuw Leeuwenhorst. Oud Leeuwenhorst was eind 17de eeuw een botanische tuin.

Het huis Klein Leeuwenhorst werd in 1858 gebouwd door Willem Hoog als burgemeesterswoning. In 1872 werd de stal er bij gebouwd. In 2011 is het stalhuis gerenoveerd, waarbij de voormalige zadelkamer als winkel in gebruik is genomen.

Contactinformatie

  • Het Stalhuis Klein Leeuwenhorst
    Gooweg 45A
    2211XW Noordwijkerhout

Tarieven

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst is in beheer bij het Zuid-Hollands Landschap en vrij toegankelijk voor het publiek. 

Faciliteiten

In het stalhuis is een woonwinkel gevestigd.

Cultuur Ervaar de rijkdom en cultuur uit de Gouden Eeuw
Historie Ontdek boeiende verhalen uit vervlogen tijden
Natuur Geniet van prachtige landschapstuinen en bosrijke landgoederen
Rust Ontsnap aan de drukte van de dag en kom tot jezelf