Oostergeest

Familiebezit met bijzondere oranjerie

Landgoed Oostergeest is rond 1650 gebouwd en is in de omgeving vooral bekend vanwege het ooievaarsnest dat op het weiland voor het landhuis staat. Sinds jaar en dag wordt het nest bewoond door broedende ooievaars. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het huis geconfisqueerd door de Duitsers. Enkele bunkers op het terrein herinneren nog aan deze periode.

Op de 17de-eeuwse buitenplaats Oostergeest kun je heerlijk wandelen. Je vindt er oude lanen en slingerpaden, afgewisseld met hagen, boomgroepen en rodondendrons. Een vijver en slingerende beekjes maken deze prachtige landschapstuin compleet. Het huis en de tuin zijn al 150 jaar in het bezit van dezelfde familie.

Het landhuis werd rond 1730 gebouwd en is in de eeuwen nadien meerdere malen verbouwd. In de 19de eeuw kreeg het zijn huidige uitstraling. Bijzonder is de onlangs gerenoveerde "oranjerie". Hier werden 's winters de potplanten in ondergebracht om ze te beschermen tegen de vorst. 

Contactinformatie

  • Landgoed Oostergeest
    Laan van Oostergeest 1
    2361 GA Warmond

Tarieven

Het landgoed is in particuliere handen. Tegen betaling een kleine vergoeding (aan het huis betalen) kunt u in het bos van het landgoed wandelen.

 

 

Cultuur Ervaar de rijkdom en cultuur uit de Gouden Eeuw
Historie Ontdek boeiende verhalen uit vervlogen tijden
Natuur Geniet van prachtige landschapstuinen en bosrijke landgoederen
Rust Ontsnap aan de drukte van de dag en kom tot jezelf