Landgoed Te Werve

Uniek landgoed midden in de Randstad

Een verborgen stukje groen

Midden in Rijswijk vind je Landgoed te Werve, een beschermd natuurpark van 26 hectare waar je heerlijk kunt rondwandelen en van de prachtige natuur kunt genieten. Misschien heb je geluk en kom je tijdens je wandeling een vos, fazant of konijn tegen. 

Via de oprijlaan van het landgoed bereik je het monumentale landhuis, waarin zich een restaurant bevindt. Vanaf het terras heb je zicht op de wel heel bijzondere duiventoren uit 1450. De toenmalige eigenaar, Jan Ruychrock, was één van de rijkste mensen van ons land en had het recht om zwanen en duiven te houden. 

Over Landgoed te Werve

De eerste vermelding van buitenplaats Te Werve gaat terug tot maar liefst 1281, toen hier een versterkte toren stond. In de loop der tijd is het meerdere malen verbouwd en uitgebreid. Het huidige landhuis kreeg zijn aanzien in de 19de eeuw.

Eind 19de eeuw wordt Abel Labouchere, directeur van de Delftse porseleinfabriek De Porceleyne Fles, eigenaar en bewoner van te Werve. Uit deze periode stamt de ingangspartij, maar ook het meer “De Put”, waarin de Rijswijkse bevolking mag zwemmen.

Contactinformatie

  • Landgoed te Werve - Event Company
    Van Vredenburchweg 105
    2283 TC Rijswijk

Tarieven

Het landgoed is toegankelijk voor donateurs van de Stichting vrienden van Landgoed Te Werve. 

Faciliteiten

Op Landgoed Te Werve bevindt zich een restaurant met trouw- en vergaderfaciliteiten. In het gebouw zijn toiletten aanwezig. 

Cultuur Ervaar de rijkdom en cultuur uit de Gouden Eeuw
Historie Ontdek boeiende verhalen uit vervlogen tijden
Natuur Geniet van prachtige landschapstuinen en bosrijke landgoederen
Rust Ontsnap aan de drukte van de dag en kom tot jezelf