Kasteel Keukenhof

Met Hollands Buiten ervaart u de rijkdom en cultuur uit de Gouden Eeuw.

Een veelzijdige plek

Kasteel Keukenhof ligt naast de beroemde bloemententoonstelling Keukenhof. Het kasteel heeft een indrukwekkend historisch interieur dat je via een rondleiding kunt bewonderen.

Wandelen in de dahliatuin
Van half juli tot oktober kunnen bezoekers van Kasteel Keukenhof genieten van een prachtige dahliatuin. In de tuin van het kasteel en het Frederik’s Hof zijn zo'n 150 verschillende soorten dahlia’s geplant wat zorgt voor een prachtige tuin vol zomerbloemen.

Ook de rotondes van de Westelijke Randweg en Heereweg zijn vol geplant met verschillende kleuren dahlia’s zodat iedereen kan genieten van een overweldigende kleurenpracht!

 

De fraaie landschapstuin is vrij toegankelijk. Slenterend over kronkelende paden kun je hier genieten van de rust en de natuur, of een bezoekje brengen aan de leuke kinderboerderij met restaurant. 

Zomers genieten op het terras
Maak je bezoek aan het landgoed compleet met een drankje of een lunch bij de Hofboerderij. De Hofboerderij is woensdag tot en met zondag geopend van 9:30 uur - 17:30 uur. In het weekend is het ook mogelijk om te dineren. De chefs maken eerlijke gerechten met respect voor omgeving en natuur. Ze gebruiken producten van eigen landgoed en lokale leveranciers. Natuurlijke honing van onze imker, scharreleieren van onze eigen kippen en boerenkaas van de zuivelboerderij. Reserveren voor het binnengedeelte kan via 0252 – 465 597.

Over Kasteel Keukenhof

De geschiedenis van Kasteel Keukenhof gaat terug tot het jaar 1641, toen Adriaen Maertenszoon Block, een voormalig commandeur van de VOC, zijn huis liet bouwen in het "Keukenduin".

In 1860 werd het huis verbouwd naar een ontwerp van architect Elie Saraber, waarbij het zijn huidige aanzien kreeg: een neogotisch kasteel met verschillende soorten torens.

Contactinformatie

  • Kasteel Keukenhof
    Keukenhof 1
    2161 AN Lisse

Openingstijden

Kasteelpark met tuinen

  • Winter (1 oktober tot 1 april) 08:30 uur - 17:00 uur
  • Zomer (1 april tot 1 oktober) 08:30 uur - 19:30 uur

Restaurant Hofboerderij

  • Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag 11:00 uur - 17:00 uur

Tarieven

Het landgoed en de kinderboerderij zijn vrij toegankelijk.

Voor de rondleidingen in het kasteel gelden de volgende tarieven:

Volwassene: € 10,- per persoon
4 t/m 17  jaar: € 5,- per persoon
Museumjaarkaarthouder: € 5,- per persoon

*Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Kijk op de website van het kasteel voor de actuele prijzen en tijden van de rondleidingen.  

 

 

Faciliteiten

Je kunt het bijzondere interieur van Kasteel Keukenhof bezichtigen via een rondleiding, of een wandeling over het landgoed maken. Hier vind je een kasteeltuin, beeldentuin, kinderboerderij en restaurant de Hofboederij. In het restaurant zijn toiletten aanwezig. 

Cultuur Ervaar de rijkdom en cultuur uit de Gouden Eeuw
Historie Ontdek boeiende verhalen uit vervlogen tijden
Natuur Geniet van prachtige landschapstuinen en bosrijke landgoederen
Rust Ontsnap aan de drukte van de dag en kom tot jezelf