Buitengoed Dorrepaal

Een levendige plek langs het water

Buitengoed Dorrepaal is een 17de-eeuwse buitenplaats langs de Vliet in Leidschendam. Het huidige huis werd in 1880 gebouwd en biedt vandaag de dag onderdak aan een zorginstelling voor mensen met een beperking. Zij werken in de tuinwinkel, kwekerij, theetuin en dierweide die je op het landgoed vindt. Dorrepaal is kortom een levendige plek waar altijd iets te doen is.

Van oorsprong bevond zich op de plek waar nu Dorrepaal staat Landgoed Leeuwenbergh. Dit landgoed had een 18de-eeuwse tuin in landschapsstijl. De slingerende waterpartij, enkele grote bomen en twee oude tuinmuren dateren van deze periode.

Buitenplaats met een militair tintje

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Dorrepaal het toneel van een spannende strijd. Via het terras drong luitenant George Maduro (1916 – 1945) op 10 mei 1945 de villa binnen, die bezet werd door de Duitsers.

Maduro kreeg voor de succesvolle herovering van het landgoed postuum de Militaire Willemsorde toegekend. In Madurodam, naar hem vernoemd, bevindt zich een minitatuurversie van Huize Dorrepaal.

Contactinformatie

  • Buitengoed Dorrepaal
    Westvlietweg 115
    2267 AK Leidschendam

Tarieven

Het park van Landgoed Dorrepaal is vrij toegankelijk.

Faciliteiten

Op buitengoed Dorrepaal vind je een tuinwinkel, kwekerij, speelweide en theetuin. In de villa zijn vergaderzalen te huur. Het landgoed is in eigendom van de stichting Middin, die er mensen met een verstandelijke beperking begeleidt bij hun werk.  

Cultuur Ervaar de rijkdom en cultuur uit de Gouden Eeuw
Historie Ontdek boeiende verhalen uit vervlogen tijden
Natuur Geniet van prachtige landschapstuinen en bosrijke landgoederen
Rust Ontsnap aan de drukte van de dag en kom tot jezelf